Heb je van nature erg dun haar, wilt het maar niet langer groeien of zou je eens een geheel andere haarstructuur willen? Dan zijn extensions de uitkomst! De naam ‘extension’ vind zijn oorsprong in de Engelse taal en betekend aanvulling, verlenging of uitbreiding. Door middel van haarextensies kun je jouw eigen haar dus voller of langer laten ogen.
Er zijn tegenwoordig enorm veel manieren om extensions te laten plaatsen. Wij vinden het erg belangrijk dat het eigen haar zo goed mogelijk beschermd wordt en werken daarom niet met bondings, lijm of hitte. In de loop der jaren heeft Braids & Locs zich gespecialiseerd in drie technieken; weave, crochet braids en microrings. Welke techniek voor jou het meest geschikt is hangt af van diverse factoren, zoals de lengte en structuur van je eigen haar alsmede je verwachtingen over het eindresultaat. Lees daarom zeker even de informatie per techniek door voordat je een beslissing maakt!
Crochet braids
Crochet braids zijn enkele jaren geleden vanuit Amerika komen overwaaien. In korte tijd is deze methode om extensions te plaatsen erg populair geworden! Bij de installatie van crochet braids wordt het hele hoofd voorzien van cornrows. Zodoende is het eigen haar volledig weggewerkt en kan er dus ook gekozen worden voor een haartype of -kleur die afwijkt van het eigen haar. Indien de kleur en structuur van het nephaar aansluit bij het eigen haar kan bovenin of voorin een stukje ‘leave out’ opengelaten worden om de bevestiging van de extensions met je eigen haren te bedekken. Er kan gekozen worden voor een middenscheiding of een zijscheiding. Nadat het eigen haar is ingevlochten worden de extensions aan de cornrows gehaakt.
Er wordt gebruik gemaakt van synthetisch haar. Hiervan worden fijne plukjes dicht naast elkaar geplaatst, zodat de cornrows eronder volledig bedekt. Braids & Locs past bij crochet braids standaard de ‘invisible knots’ methode toe, waardoor de knoopjes niet zichtbaar zullen zijn en de scheiding zo natuurlijk mogelijk oogt.
Weave
Weave is misschien wel de meest bekende techniek om extensions te plaatsen. In tegenstelling tot bij veel andere technieken wordt er bij weave geen gebruik gemaakt van losse plukjes, maar van een lange baan waar haren aan geweven zijn. Dit type extensions wordt daarom ook wel ‘weft hair’ genoemd. In Nederland gebruikt men voor banen weave vaak ook de term ‘matten’. Je kunt kiezen tussen losse banen of een full head plaatsing.
Om weave met losse banen te bevestigen wordt er allereerst een horizontaal vlechtje op de hoofdhuid gemaakt. Vervolgens worden er met een speciale naald en garen banen met haar aan het vlechtje vastgenaaid. Op deze manier worden er gemiddeld vier tot vijf banen tussen het eigen haar bevestigd. Vervolgens valt het bovenste gedeelte van het eigen haar over de vastgenaaide banen heen, waardoor je de aanzet niet meer ziet. Door het toevoegen van de extra banen met weft hair is je haardos ineens een stuk voller en langer geworden!
Bij een full head weave worden er geen individuele vlechtjes gemaakt maar zal het hele hoofd voorzien worden van cornrows. Zodoende is het eigen haar volledig weggewerkt en kan er dus ook gekozen worden voor een haartype of -kleur die afwijkt van het eigen haar. Indien het weft hair aansluit bij het eigen haar kan bovenin een stukje ‘leave out’ opengelaten worden om de bevestiging van de banen met je eigen haren te bedekken. In andere gevallen maak je gebruik van een ‘closure’ om je scheiding natuurlijk te laten ogen.
In vrijwel alle gevallen wordt bij weave gebruik gemaakt van human hair. Dit haar heeft een betere kwaliteit en blijft dus ook langer mooi dan synthetisch haar. Heb je een beperkt budget, laat je weave niet voor langere termijn plaatsen maar voor bijvoorbeeld een feestje, of wil je gewoon zomaar eens weave proberen zonder meteen een flinke investering te doen? Dan kun je in principe ook prima voor synthetisch haar gaan.
Microrings
Microrings worden, zoals de naam al een beetje doet verklappen, bevestigd door middel van hele kleine ringetjes. De ringetjes zijn aan de binnenzijde voorzien van een siliconen laagje waardoor je eigen haar beschermd wordt. Microring extensions zijn vrijwel altijd gemaakt van human hair. Dit is een stuk prijziger dan synthetisch haar, maar heeft dan ook als voordeel dat de kwaliteit vele malen beter is en het dus ook een stuk langer meegaat. Vaak kun je de microring extensions daarom ook hergebruiken!
De extensions zelf zijn hele kleine plukjes haar die aan de bovenkant samengesmolten zijn. Met behulp van een haaknaald wordt er een plukje van je eigen haar door een microring gehaald. In sommige gevallen worden de extensions zelfs al geleverd met een loop-tool waardoor er geen haaknaald meer nodig is. Het ringetje wordt naar boven geschoven en er wordt een extension aan toegevoegd. Met een tangetje wordt het ringetje vervolgens dichtgeknepen waardoor de extension op zijn plaats blijft zitten. De microring dient altijd op minimaal ongeveer een halve centimeter afstand van de hoofdhuid geplaatst te worden. Dit om te voorkomen dat de hoofdhuid beschadigd of er te veel aan de eigen haren getrokken wordt.
In de boekingapp kun je diverse opties vinden, variërend van 75 tot 150 stuks.
– 75 stuks is voldoende voor een lichte volumebehandeling.
– 100 stuks is voldoende voor een volumebehandeling of verlenging bij dunner haar.
– 125 stuks is voldoende voor een verlenging bij gemiddeld haar.
– 150 stuks is voldoende voor een verlenging bij dikker haar.
Let op: met ‘dunner’ of ‘dikker’ wordt in dit geval het totale volume van het haar bedoelt. Dit is dus enerzijds een kwestie van de dikte van een individueel haartje, en anderzijds van de density (oftewel dichtheid) van het haar. Deze twee factoren samen bepalen het totale haarvolume. Hoe meer en/of dikker haar je zelf hebt, hoe meer extensions je nodig zult hebben voor een mooie verlenging.