Crochet braids

Crochet braids zijn enkele jaren geleden vanuit Amerika komen overwaaien. In korte tijd is deze methode om extensions te plaatsen erg populair geworden!

Full head crochet braids

De meest standaard manier om crochet extensions te plaatsen is de full head methode. Hierbij wordt het hele hoofd voorzien worden van cornrows. Zodoende is het eigen haar volledig weggewerkt en kan er dus ook gekozen worden voor een haartype of -kleur die afwijkt van het eigen haar. Indien de kleur en structuur van het nephaar aansluit bij het eigen haar kan bovenin of voorin een stukje ‘leave out’ opengelaten worden om de bevestiging van de extensions met je eigen haren te bedekken. Nadat het eigen haar is ingevlochten wordt het nephaar aan de cornrows gehaakt.

Crochet braids proces 

Er wordt gebruik gemaakt van fijne plukjes die dicht naast elkaar geplaatst worden zodat de cornrows er niet tussendoor steken. Braids & Locs past bij crochet braids standaard de ‘invisible knots’ methode toe, waardoor de knoopjes niet zichtbaar zullen zijn en de scheiding zo natuurlijk mogelijk oogt. Er kan gekozen worden voor een zijscheiding of een middenscheiding.

Crochet braids eindresultaat

Vixen crochet braids

De zogenaamde vixen methode verschilt bij crocheting niet veel van full head. Het verschil zit hem in het feit dat er bij vixen crocheting een ander patroon vlechten gebruikt wordt. Het hoofd wordt namelijk opgedeeld in vier vakken, waarbij zowel horizontaal als verticaal een strook ‘leave out’ openblijft. Op deze manier worden de cornrows met aangehaakte plukken bedekt met eigen haar en is het niet meer zichtbaar dat er crochet extensions onder zitten. Doordat er vier vakken zijn gemaakt, kan er zowel een volledige middenscheiding (voorhoofd tot nek) als een half up half down (oor tot oor) gedragen worden!