Microrings

Microrings worden, zoals de naam al een beetje doet verklappen, bevestigd door middel van hele kleine ringetjes. De ringetjes zijn aan de binnenzijde voorzien van een siliconen laagje waardoor je eigen haar beschermd wordt.

Methode om microrings te plaatsen

De extensions zelf zijn hele kleine plukjes haar die aan de bovenkant samengesmolten zijn. Met behulp van een haaknaald wordt er een plukje van je eigen haar door een microring gehaald. In sommige gevallen worden de extensions zelfs al geleverd met een loop-tool waardoor er geen haaknaald meer nodig is. Het ringetje wordt naar boven geschoven en er wordt een extension aan toegevoegd. Met een tangetje wordt het ringetje vervolgens dichtgeknepen waardoor de extension op zijn plaats blijft zitten. De microring dient altijd op minimaal ongeveer een halve centimeter afstand van de hoofdhuid geplaatst te worden. Dit om te voorkomen dat de hoofdhuid beschadigd of er te veel aan de eigen haren getrokken wordt.

Wat voor haar heb ik nodig voor microrings?

Microring extensions zijn vrijwel altijd gemaakt van human hair. Dit is een stuk prijziger dan synthetisch haar, maar heeft dan ook als voordeel dat de kwaliteit vele malen beter is en het dus ook een stuk langer meegaat. Vaak kun je de microring extensions daarom ook hergebruiken!

Hoe veel microring extensions heb ik nodig?

In de boekingapp kun je diverse opties vinden, variërend van 75 tot 150 stuks.
– 75 stuks is voldoende voor een lichte volumebehandeling.
– 100 stuks is voldoende voor een volumebehandeling of verlenging bij dunner haar.
– 125 stuks is voldoende voor een verlenging bij gemiddeld haar.
– 150 stuks is voldoende voor een verlenging bij dikker haar.

Let op: met ‘dunner’ of ‘dikker’ wordt in dit geval het totale volume van het haar bedoelt. Dit is dus enerzijds een kwestie van de dikte van een individueel haartje, en anderzijds van de density (oftewel dichtheid) van het haar. Deze twee factoren samen bepalen het totale haarvolume. Hoe meer en/of dikker haar je zelf hebt, hoe meer extensions je nodig zult hebben voor een mooie verlenging.