Weave

Weave is misschien wel de meest bekende techniek om extensions te plaatsen. In tegenstelling tot bij veel andere technieken wordt er bij weave geen gebruik gemaakt van losse plukjes, maar van een lange baan waar haren aan geweven zijn. Dit type extensions wordt daarom ook wel ‘weft hair’ genoemd. In Nederland gebruikt men voor banen weave vaak ook de term ‘matten’.

Methoden om weave te plaatsen

Grofweg zijn er drie opties als je kiest voor weave, namelijk losse banen, full head of vixen.

Losse banen

Om weave te bevestigen wordt er allereerst een horizontaal vlechtje op de hoofdhuid gemaakt. Vervolgens worden er met een speciale naald en garen banen met haar aan het vlechtje vastgenaaid. Op deze manier worden er gemiddeld vier tot vijf banen tussen het eigen haar bevestigd. Vervolgens valt het bovenste gedeelte van het eigen haar over de vastgenaaide banen heen, waardoor je de aanzet niet meer ziet. Door het toevoegen van de extra banen met weft hair is je haardos ineens een stuk voller en langer geworden!

Full head

Bij een full head weave worden er geen individuele vlechtjes gemaakt maar zal het hele hoofd voorzien worden van cornrows. Zodoende is het eigen haar volledig weggewerkt en kan er dus ook gekozen worden voor een haartype of -kleur die afwijkt van het eigen haar. Indien het weft hair aansluit bij het eigen haar kan bovenin een stukje ‘leave out’ opengelaten worden om de bevestiging van de banen met je eigen haren te bedekken. In andere gevallen maak je gebruik van een ‘closure’ om je scheiding natuurlijk te laten ogen.

Vixen

Een opkomende populaire methode om weave te bevestigen is de zogenaamde ‘vixen sew in’. Het verschil met losse banen weave of een full head weave is dat er bij vixen weave een ander patroon vlechten gebruikt wordt. Het hoofd wordt namelijk opgedeeld in vier vakken, waarbij zowel horizontaal als verticaal een strook ‘leave out’ openblijft. Op deze manier kun je na het plaatsen van weave nog veel meer variëren in kapsels zonder dat de banen weave in het zicht zitten!

Wat voor haar heb ik nodig voor weave?

In vrijwel alle gevallen wordt bij weave gebruik gemaakt van human hair. Dit haar heeft een betere kwaliteit en blijft dus ook langer mooi dan synthetisch haar. Heb je een beperkt budget, laat je weave niet voor langere termijn plaatsen maar voor bijvoorbeeld een feestje, of wil je gewoon zomaar eens weave proberen zonder meteen een flinke investering te doen? Dan kun je in principe ook prima voor synthetisch haar gaan.