Extensions

Heb je van nature erg dun haar, wilt het maar niet langer groeien of zou je eens een geheel andere haarstructuur willen? Dan zijn extensions de uitkomst! De naam ‘extension’ vind zijn oorsprong in de Engelse taal en betekend aanvulling, verlenging of uitbreiding. Door middel van haarextensies kun je jouw eigen haar dus voller of langer laten ogen.

Technieken om extensions te plaatsen

Er zijn tegenwoordig enorm veel manieren om extensions te laten plaatsen. Wij vinden het erg belangrijk dat het eigen haar zo goed mogelijk beschermd wordt en werken daarom niet met bondings, lijm of hitte. In de loop der jaren heeft Braids & Locs zich gespecialiseerd in drie technieken; weave, crochet braids en microrings. Welke techniek voor jou het meest geschikt is hangt af van diverse factoren, zoals de lengte en structuur van je eigen haar alsmede je verwachtingen over het eindresultaat. Lees daarom zeker even de informatie per techniek door voordat je een beslissing maakt!

FAQ over extensions

Hoe lang duurt het plaatsen van extensions?

Omdat er binnen de categorie extensions zoveel verschillende mogelijkheden zijn is het lastig precies te zeggen hoe lang het plaatsen ervan duurt. Technieken zoals weave nemen vaak wat meer tijd in beslag, en bijvoorbeeld microrings plaatsen gaat juist weer wat sneller. Indien je voor een full head optie gaat is er ook weer wat meer tijd nodig dan bij losse banen of losse plukjes. Gemiddeld zou je kunnen zeggen dat het inzetten van extensions tussen de 1 en 3 uur duurt.

Hoe lang kunnen mijn extensions blijven zitten?

Hoe lang extensions kunnen blijven zitten is enerzijds natuurlijk afhankelijk van de techniek die je hebt gekozen, maar anderzijds zijn vooral de verzorging en hoe snel je eigen haren groeien een bepalende factor. Er zijn mensen die extensions al na zo'n anderhalve maand laten herplaatsen, maar er zijn ook mensen die er met gemak drie maanden mee doen. Gemiddeld zou je kunnen uitgaan van zo'n 2 maanden.

Kan ik mijn haren nog wassen als ik extensions heb?

Ja, je kunt uiteraard gewoon je haren blijven wassen. Indien je hebt gekozen voor synthetische extensions is het wel aan te raden je haar niet te vaak te wassen, beperkt dit bij voorkeur tot één keer per week. Heb je human hair extensions? Dan kun je het gerust ook wat vaker wassen. Je kunt het beste wat shampoo verdunnen met water in een sprayflacon, dit op je haren sprayen en vervolgens voorzichtig uitspoelen. Shampoorestjes kunnen jeuk veroorzaken, dus het is belangrijk dat je de shampoo goed uitspoelt. Doordat je de shampoo verdunt en oppervlakkig op je haren sprayt voorkom je dat de shampoo te diep in de bevestigingsvlechtjes trekt en daardoor moeilijker uit te spoelen is.

Zijn extensions schadelijk voor mijn eigen haren?

Nee, extensions zijn in principe niet schadelijk voor je eigen haren. Soms gaan er verhalen rond van mensen die kale plekken hebben gekregen na het dragen van extensions. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Wanneer je de extensions bijvoorbeeld te ruw uitkamt kun je tijdens het borstelen in de aanzetjes blijven hangen waardoor je te hard aan je eigen haren trekt. Ook is het belangrijk dat je de extensions niet te lang laat zitten en ook heel zorgvuldig verwijderd. Ben je bang dat je jouw eigen haren beschadigd? Dan kun je de extensions natuurlijk ook bij ons laten uithalen. Tenslotte komt het in sommige gevallen helaas voor dat de extensions te veel extra gewicht met zich meebrengen. Dit gebeurt met name bij losse extensions (zoals microrings). Wanneer er te veel extensions aan te weinig eigen haar bevestigd wordt kan het te zwaar worden. Een professioneel hairstylist zal echter altijd een haaranalyse bij je doen om zo de optimale verhouding te bepalen, en daarmee te voorkomen dat je eigen haar er onder zal leiden!

Hoe kan ik mijn extensions het beste verzorgen?

Voor het optimaal verzorgen van je extensions zijn er drie factoren erg belangrijk. Ten eerste is het belangrijk dat je de haren zorgvuldig borstelt; wees voorzichtig en ga niet te ruw te werk! Eventueel kun je zelfs een speciale borstel voor extensions aanschaffen. Ten tweede kan de manier waarop je slaapt ook veel verschil maken. Probeer bijvoorbeeld eens met een stocking cap te slapen, of bind een zijden of satijnen doek om je hoofd. Heb je geen doek? Dan kun je ook prima een zijden of satijnen kussensloop nemen of desnoods een pyjama als kussensloop gebruiken. Zijde of satijn is beter dan katoen omdat katoen absorberend werkt en dus het vocht uit je haren kan trekken. Je zult merken dat je haren een stuk minder droog zijn! Tenslotte is het belangrijk dat je de extensions op de juiste manier wast (zie uitleg hierboven). Indien je naast reguliere shampoos en conditioners nog andere producten wilt gebruiken kan dat. Zo kan een maskertje niet alleen voor je eigen haren, maar ook voor je extensions wonderen doen. Doe dit echter niet overdreven vaak; zeker human hair extensions kun je in principe gewoon verzorgen zoals je dit met je eigen haren ook zou doen.

Wordt er lijm of iets dergelijks gebruikt bij het plaatsen van de extensions?

Extensions worden door Braids & Dreads uitsluitend gezet met de technieken weave, crochet braids en microrings. Wij vinden het erg belangrijk dat het eigen haar zo goed mogelijk beschermd wordt en werken daarom niet met bondings, hitte, lijm of andere chemische producten!