Tijdelijke locs

Wil je graag dreadlocks, maar weet je niet zeker of het je goed zal staan? Of vind je dreadlocks leuk maar wil je het slechts voor een aantal weken of maanden? Dan zijn tijdelijke locs de perfecte oplossing. Bij tijdelijke dreadlocks worden de dreads niet van je eigen haar gemaakt, maar wordt er gebruik gemaakt van synthetisch haar. Wanneer je het beu bent kun je de dreadlocks er weer eenvoudig uit halen en heb je weer je eigen haar terug!

Faux locs

Faux locs waren in Amerika al best een flinke tijd populair, en sinds 2010-2015 ook in Nederland in opkomst. Braids & Dreads was een van de eersten in Nederland die deze techniek aanbood! Faux locs worden handgemaakt met synthetisch haar en rechtstreeks in het eigen haar geplaatst. Er wordt eerst een pluk eigen haar verlengd (en eventueel verdikt) met een pluk nephaar. Vervolgens wordt er nog een pluk nephaar om de basispluk heen gedraaid, waardoor er een echte dreadlock-look ontstaat. De uiteinden van faux locs zijn mooie afgeronde puntjes.

Goddess en bohemian locs

De basis van goddess locs en bohemian locs is eigenlijk hetzelfde als bij faux locs. Er is echter één duidelijk verschil; krullen! Bij goddess locs hebben de uiteinden in tegenstelling tot bij faux locs geen ronde punten, maar een open uiteinde met krullend haar. Wanneer niet alleen de uiteinden van de locs krullend haar hebben maar er ook tussen de locs zelf door wat plukjes krullend haar zitten, spreken we van bohemian locs.

Dubbele dreads

Dubbele dreads zijn rond 2000-2005 erg populair geworden in Nederland, vooral onder mensen met stijl haar. Het zijn kant-en-klare dreadlocks die dubbelgevouwen worden wanneer ze in het eigen haar worden vastgemaakt. Het bevestigen van de dubbele dreads wordt gedaan door middel van een aanzetvlechtje.

Afhankelijk van de lengte van je eigen haar, zijn er diverse vlechttechnieken beschikbaar om de dubbele dreads mee te bevestigen. Zo wordt er bij langer haar een lengtereducerende techniek gebruikt, waardoor het aanzetvlechtje toch mooi klein kan blijven. Dubbele dreads zijn in diverse diktes, lengtes, structuren en kleuren verkrijgbaar.

Crochet locs

Als je voor kant-en-klare locs wilt gaan is er naast de dubbele dreads nog een tweede optie, namelijk crochet locs. Dit zijn geen dubbele, maar enkele dreads met een klein lusje bovenin. Crochet locs kunnen zowel individueel als met de crochet braids methode geplaatst worden.

Bij individuele plaatsing wordt je eigen haar eerst in losse vlechtjes ingevlochten, zogenaamde box braids (zonder nephaar). Vervolgens worden de crochet locs door de aanzet van de vlechtjes gehaakt, en wordt het vlechtje van eigen haar aan de binnenkant van de crochet locs verstopt.

Een nog snellere manier is om de crochet braids methode te gebruiken. Hierbij wordt je eigen haar ingevlochten in cornrows, waar de crochet locs vervolgens aan vast gehaakt worden. Je eigen haar hoeft hierbij dus niet meer achteraf weggewerkt te worden, omdat dit allemaal in het cornrows patroon verwerkt zit! Net zoals dubbele dreads zijn ook crochet locs in diverse diktes, lengtes, structuren en kleuren verkrijgbaar.